Jan Kaspersen (www.jankaspersen.dk)
Top Jan Kaspersen

Fra Kaspersen til alle jazz-elskere

Billedet er taget af Bjarke StrømBilledet er taget af Bjarke Strøm
Foto: Gorm ValentinFoto: Gorm Valentin

Jan Kaspersen
Pianist, komponist, arrangør og orkesterleder

Her findes biografi, diskografi, pressecitater, kalender med spilledatoer mv. samt links til køb af Kaspersen CDer og til noder (sheet music) fra et udvalg af hans indspillede kompositioner.

"Har netop hørt og genhørt den sorte kanin ... HVOR ER DET NOGET BEDRE END GODT... Man er borte fra Region Nord musik, og tilbage, inde i the jazz feeeeling. Og CVB,JD,MH,ND står så smukt i dit lune vand. Fine numre, temaer - jeg ved ikke hvorfor, men jeg fik noget Ellington/Spacemen/Orbit ind på antennen. Men det ER MESTER KASPERSENs værk... " - Henrik Wolsgaard-Iversen.

" Tak for Public Piano. Den er bevægende. Ikke kun på grund af dine måde at spille numrene på. Men den får også en ekstra dimension ved den uanfægtede baggrundsstøj. Hele pladen blivder et mantra: Uanset om bomberne fyger om ørene på én og taget falder ned over hovedet, fortsætter musikken. Come hell or high water. Coveret dækker situationen perfekt. Man er alene i verden.Men det gør ikke noget. Vi er flere der er det." - Suzanne Brøgger.

Seneste nyt

marts 2014

Trio CD "Jungle Money" udsendt på Olufsen Records (DOCD 5805)

9.april 2013

Søndag den 14.april kl. 14.30 i Galleri & Atelier "Det Hvide Hus", Sandvejsbanken 2 A, 4220 Korsør er der premiere på

"Jungle Money "- be prepared for the unprepared !

Jan Kaspersen (Fender Rhodes, keyboard & piano)

Peter Friis Nielsen (el. bass) Claus Bøje (drums)

"Jungle Money" er en ny trio. Med udgangspunkt i fri improvisation spilles der musik i et krydsfelt, der spænder fra det tyste, lyriske og romantiske til det voldsomme og dynamisk ekspressive. Det musikalske sprog udspringer dels af jazzen i alle dens afskygninger, og dels af den klassiske kompositionsmusik. Det er musik, der skabes i nuet - baseret på åbenhed og intuition mellem de tre musikere. En improvisationsform, der i de bedste tilfælde resulterer i helstøbt musik "skabt i og af øjeblikket".

Kaspersen og Friis Nielsen begyndte allerede i 1965 en alder af 17 år at spille sammen - frem til 1972, hvor deres musikalske veje skiltes. Efter mere end 40 års adskillelse har de nu fundet sammen igen. Sammen med Bøje udforsker de i trio format den fri improvisation, hvor Kaspersen lægger vægt på at spille Fender Rhodes, piano og keybords med de nye klanglige muligheder det giver.

Trioens medlemmer er alle veteraner på scenen gennem mere end 45 år medomfattende virksomhed såvel inden - som udenlands. Friis Nielsen og Bøje har arbejdet sammen inden for free form musikken gennem flere årtier, og er i sjælden grad dedikeret til denne musik. Begge var medlemmer af trioen "Coronarias Dans" m. pianisten Kenneth Knudsen, som i 1970 udsendte den banebrydende trio LP "Breathe".

14.januar 2013

Jan Kaspersen udstiller i komponistforeningen DJBFA, Gråbrødre Torv 16 2.sal 1154 Kbh.K. Der er fernisering mandag den 21. januar. Alle er velkomne.

Kaspersen har gennem mange år sideløbende arbejdet med billedkunst. Først og fremmest med akvarel og tuschtegninger, men også med collage og overmaling af plakater med brug af akryl, farvekridt, pastelfarver, oliekridt, blyant, tusch, spray maling. Inspiration fra kalligrafi, symboler og dekorationer fra Afrika og den islamiske verden, Kina og Japan, Van Goghs rør penne tegninger, Matisse, Klee, graffiti, gammelt forfaldent murværk, bark og svampe på gamle udgåede træer, surrealisme, dadaisme og kaos i almindelighed. www.jankaspersen.dk

28. marts 2012.

A Good Time in the Montmartre

At the The Ben Webster price-party on the march 28, the night after Websters 103 years birthday, Mr. Jan Kaspersen received the price for 25.000 in a thankful mood and returned the honour by playing 'All Too Soon' - a Webster-classic - solo before his sextet entered the stage and gave other numbers related to Webster/Ellington. After that he played compositions from his brand new CD 'Black Rabbit Suite' which represent a new road for Kaspersens musical directions. The band consisted of Christina von Bülow, as, Jakob Dinesen, ts, Lis Wessberg, trb, and his old compatriots Peter Danstrup, b, and Ole Rømer, dr.
Kaspersens second set really caught fire and the audience responded by getting up for a dance in the final number 'Purple Gazelle' by Ellington.
Henrik Iversen motivated the Foundations choice this year by respecting the many years Kaspersen uncompromised has developed his music, heavenly inspired by Monk, Ellington and Mingus. He has brought the good dissonance out to the farthest places, and created a unique sound of jazz in this hemisphere.

6.feb.2012

Ben Websters pris til Jan Kaspersen.Uddeles ved koncert i Montmartre i marts.En af dansk jazz mest originale musikere,pianist, komponist, bandleader Jan Kaspersen, f. 48, vil nu modtage den hæderspris han har fortjent i lange tider, Årets Ben Webster Pris på kr. 25.000 kr.

Det sker i Jazzhus Montmartre dagen efter Websters 103 års fødselsdag, den 28. marts kl. 20.30 Køb billet via www.jazzhusmontmartre.dk

1.feb.2012

fra anmeldelse af " Blac Rabbit Suite " :

" Der er ikke meget bedre i det historiske musikforløb end når en gammel kæmpe træder nogle skridt frem på arenaen, fornyer sig og kommer med ny musik af stor skønhed. Det gør Jan Kaspersen nu. I en times musik viser han hvad erfaring, fordybelse og udvidelse af talent for komposition og især arrangement betyder. Med denne udgivelse og med dette band markerer Kaspersen, at han er blandt den øverste top."

- Henrik Wolsgaard-Iversen, Jazz Special

25.nov.2011

Henrik Wolsgaard-Iversen: "Har netop hørt og genhørt den sorte kanin ... HVOR ER DET NOGET BEDRE END GODT... Man er borte fra Region Nord musik, og tilbage, inde i the jazz feeeeling. Og CVB,JD,MH,ND står så smukt i dit lune vand. Fine numre, temaer - jeg ved ikke hvorfor, men jeg fik noget Ellington/Spacemen/Orbit ind på antennen. Men det ER MESTER KASPERSENs værk... Hep Henrik ".

1.nov. 2011

NY CD Jan Kaspersen Sextet :"Black Rabbit Suite" . Det er Kaspersens udgivelse nr. 33 i eget navn siden 1981. Den præsenterer 11 stykker musik af fortrinsvis nyere dato, komponeret og arrangeret specielt til musikerne i orkesteret, og ikke indspillet tidligere.I første del af suiten - " repose and meditation" - er det musikalske udtryk præget af mol tonearter med vægt på det melodiske og de langsomme balladeagtige tempi.Hvilket Christina Von Bülows altsaxspil forløser på smukkeste og bedste vis. I anden del - " playground "- er det det mere legende og sprælske der er i focus, især med Jakob Dinesens tenorsax og Mads Hyhnes trombone i front. De tre blæsere akkompagneres kongenialt af Nils Bo Davidsen og Ole Rømer og af komponisten selv. Sidstnævnte også i en solistisk rolle her og der. www.classicorecords.dk

 

26.juni 2011

Ny CD på vej: Jan Kaspersen Sextet : "Black Rabbit Suite" med Christina Von Bülow, Jakob Dinesen, Mads Hyhne, Nils Bo Davidsen og Ole Rømer. Repertoire: 11 nye Kaspersen kompositioner, der ikke har været indspillet og udsendt før. Udsendes på Olufsen Records efterår 2011.

1.apr. 2011

"Jiving in Kalamazoo" NY CD med Suzanne Brøgger & Jan Kaspersen !

To unikke kunstnere, hver på deres felt, litteraturens og jazzmusikkens, mødes nu i Kalamazoo! Og der opstår et overraskende originalt værk i jazztraditionen: "Jiving in Kalamazoo."

Suzanne Brøgger har skrevet ord til Jan Kaspersens ballader, som tematiserer kærlighedens fortabelse og forjættelse, fremført af kunstnerne selv - i selskab med nogle af Danmarks fornemste jazzmusikere: Christina von Bülow (altsax), Daniel Frank (bas) og Frands Rifbjerg (trommer).

1.feb.2011

Ny CD på vej : "Jiving in Kalamazoo" med 11 nye sange skrevet og komponeret af Brøgger og Kaspersen. Medvirkende på optagelserne er desuden Christina Von Bülow, Daniel Franck og Frands Rifbjerg. Udsendes medio april 2011.

23. sep. 2010

Bebop-prisen, der er på 25.000 kr., er i 2010 tildelt piansten, komponisten og orkesterlederen Jan Kaspersen. Prisen blev indstiftet i 2008 bliver uddelt årligt i september måned. Bag Bebob-prisen står en gruppe mennesker som ønsker at hædre udvalgte personer, som i deres virke lever op til de ideer, der ligger bag Forlaget BEBOPs aktiviteter og udgivelser.Tidligere modtagere af prisen er forfatteren og kritikeren Lars Bukdahl (08) og forfatteren og kritikeren Torben Brostrøm (09).

1. mar. 2010

 

8. dec. 2009

NY CD ude nu: Jan Kaspersen SaxChase: "HAPPY AS A FLOWER" feat. Henrik Sveidahl, Simon Spang-Hanssen, Niels Lyhne Løkkegaard, Peter Danstrup & Ole Rømer.

CD'en indeholder 10 stykker musik skrevet og arrangeret af Kaspersen, der er indspillet og udgivet for første gang. Og med inspiration hentet fra bl.a. Konitz, Mingus, Ornette Coleman, Hermeto Pascoal, Roland Kirk, Charles Lloyd, Yusef Lateef, Monk og Ellington.

25.juli 2009

Der er en ny CD på vej med Jan Kaspersen Saxchase (JK6) indspillet i juni.Den indeholder en del nye Kaspersen kompositioner og ingen af dem har været indspillet før. CDen forventes udgivet i løbet af efteråret 09.

26. apr. 2009

Der er blevet oprettet en gruppe til Jan Kaspersen på facebook.com. Herunder vil der også løbende blive lagt nye spillesteder op, billeder fra de forskellige events - og I har selvfølgelig også muligheden for at lægge op på facebook så I kan dele jeres oplevelser med de andre i gruppen.